Teadmusõhtusöök Jarek Kasariga
Tartumaine viiekäiguline gurmeeõhtusöök, ahhetama panevad teadustükid ning Jarek Kasari kaasahaarav hääl – elamused on selles teadmiste tulekeerises garanteeritud.
Õhtu jooksul toome lavale ja laudadele AHHAA teadusparemiku:
- Pistame üheskoos taevatähed purki;
- täidame saali ilutulestikuga;
- läidame Eesti suurima tuletornaado
- täieneb…
Tule koge tippteaduse, muusika ja hõrgutava gurmeeõhtusöögi sümbioosi, millesugust pole varem nähtud.
Varajasele ärkajale soodsamad piletid! Kiirusta, pileteid on vaid piiratud kogus.
Kava:
- 19.00 - 19.30 Saabumine, tervitusjook, meeleolumuusika
- 19.30 - 19.40 Õhtujuhi ja peakokkade tervitus
- 19.40 - 19.55 1. käigu serveerimine
- 19.55 - 20.15 Muusikaline vahepala Jarek Kasar
- 20.15 - 20.30 PAUS
- 20.30 - 21.00 Teaduslik vahepala I
- 21.00 - 21.15 2. käigu serveerimine
- 21.15 - 21.35 Muusikaline vahepala Jarek Kasar
- 21.35 - 21.50 PAUS
- 21.50 - 22.20 Teaduslik vahepala II
- 22.20 - 22.35 3. käigu serveerimine
- 22.35 - 22.55 Muusikaline vahepala Jarek Kasar
- 23.00 - 01.00 Ametliku osa lõpp, DJ Kalev K
Menüü:
Tervitus
Sepamäe astelpajujahust sai / Andersoni õlleõhikud konjakise linnumaksapasteedi / YliCooli käsitöömäärete valik /
Tervitusampsus kasutatud Sepamäe talu astelpaju toormahla- 1. käik
Seljamaa talu kuusevõrsesiirupiga marineeritud Leoki talu forellifilee / mustsõstrageel / köögiviljakrõps
TAIMETOIT: Suitsutatud punapeet / kõrvetatud Luke juustuvabriku juust
1. käigu valmimisel kasutatud Seljamaa talu mustsõstart Vahekäik
Valik Luke juustuvabriku ja Viinamärdi talu käsitööjuuste / Magasiaida ja Maidu kastmed gurmeemoosidega
- 2. käik
Pikalt küpsetatud Viinamärdi lammas tummises leemes / porgandi-pastinaagi püree
TAIMETOIT: Shroomwelli grillitud lõvilakk otse Tõrvast / lillkapsakroket / käsitöömajo / rabarberi-võilillekreem
2. käigu valmimisel kasutatud Maitseaed porgandit, Seljamaa talu võilillesiirupit ja rabarberit, Tartu Maavilja marineeritud küüslauku - 3. käik
Küpsetatud ploomid / koore-meekaste Puusepa talu meest / valge šokolaadi-müsli crumble Linnutiivul mahemüslist / Seljamaa talu ebaküdooniasiirup ja ebaküdooniakrõps - Terve õhtu jooksul on avatud baar, kus on võimalus tellida Järiste veine ja Andersoni õlut ning muud endale meelepärast.
Kõige maitsvama menüü koostab Ylicool Catering Tartumaa parimast, koostöös Tartumaine Toit, OÜ Seljamaa Talu, Magasiait OÜ, Järiste Veinitalu OÜ, OÜ Maitseaed, Linnutiivul OÜ, OÜ Luke Juustuvabrik, Sepamäe talu FIE (ja Nutitalu OÜ), OÜ Lambert Productions, Tartu Maavili OÜ, Viinamärdi Talu OÜ & Anderson BEER OÜ.
Teadmusõhtusööki toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus“.